VATTENRENING

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och en självklar del i ett välfungerande hushåll. Att vattnet är rent och tjänligt att dricka är nästa viktiga del. Vi på hjälper dig hela vägen – från provtagning till färdig installation av din vattenrening.

Järn

7d95c0e990-jarnJärn i vattnet lämnar otrevliga beläggningar och är ett vanligt problem i våra brunnar. Vattnet missfärgar lätt toalettstolar och ger rostfärgade avlagringar. Om du upplever att vattnet är brunt eller att du får bruna fläckar där vattnet har varit är det med största sannorlikhet järn du har i vattnet.
– Du behöver ett vattenfilter som motverkar järn i ditt vatten!

Mangan

dd38652d56-manganMangan kan ofta vara svårare att upptäcka. Mangan är små svarta partiklar som finns i vattnet och är inte ovanligt tillsammans med järn. Ett vanligt ställe för mangan att samla sig är i munstycket på vattenkranen. Om varmvattnet luktar illa kan även detta vara ett tecken på mangan. Mangan kan komma stöt vis som i puffar när det släpper från ledningsnätet.
– Är dessa symptomer hos dig behöver Du ett vattenfilter som motverkar mangan i ditt vatten!mangan

Kalk

9640787351-kalkKalk är mycket vanligt i både kommunalt och vatten från egen brunn. Kalk ger vita fläckar som kan bli hårt som sten. Typiska ställen där problem uppkommer är i duschrum, kaffekokare och när man t.ex. tvättat bilen. Våra vattenfilter mot kalk är väldigt effektiva och löser problemet omgående. Tänk även på att kalk sätter sig i ledningsnätet och varmvattenberedaren och kan ställa till stora problem.
– För att hitta en lösning till dessa problem är en vattenrenare mot kalk för Dig!kalk

Humus

30e0cd4bb3-humusGult vatten kan vara ett tecken på att det finns humus i vattnet. Humus ger en gulaktig nyans till vattnet och kan ofta liknas med vitt vin eller te. Problemen är ofta säsongs betonade eller vid kraftig nederbörd men kan också vara konstanta. Humus kan ge vit tvätt en svag missfärgning men lämnar vanligtvis inga avlagringar. Det finns olika tekniker för vattenfilter mot humus, se till att du får ett filter som passar dig.
– Lösningen på ytvatten och ovan nämnda problem är ett vattenfilter mot humus!humus

Lågt pH-värde

ef9176af31-korrisionLågt pH-värde gör vattnet aggressivt. Detta gör att vattnet tär på ledningsnätet och installationer kopplade till vattnet. Ett tecken på att ni har lågt pH-värde är att kopparledningarna fäller ut och ger grönaktig ton på vattnet. Personer med blont hår får en grön ton och ledningsnät/kopplingar kan få en grön/turkos färg. Vi bygger vattenfilter anpassat till just ditt pH-värde för att uppnå bästa resultat.
– Problemet är lågt pH och lösningen finner du i ett vattenreningsfilter av typen avsyrningsfilter!korr

Konsekvens av dålig vattenrening

Vi installerar vattenrening från Jädra rent vatten.

Vatten är ett otroligt viktigt livsmedel som man gärna tar för givet. Att ha rent vatten direkt ur kranen är för många något man tar för givet. Men om man har  egen brunn måste man kontrollera kvalitén och det är här våra vattenfilter kan hjälpa dig. Vi har starka erfarenheter från att ta ett problemvatten till det där vattnet vi alla drömmer om.

Vi bygger våra vattenfilter utefter dina behov och krav och det viktigaste för oss är att du i slutändan har ett vatten du är nöjd med och kan njuta av.

Det finns annat att lägga fokus på, låt oss ta han om vattenreningen. Vattenfilter från Jädra Rent Vatten ska vara en positiv upplevelse från installation och många år framöver!

Läs mer om vattenrening på www.jrvsystem.se